Για υπηρεσιακούς παράγοντες που προσπάθησαν «να κάνουν υποδείξεις» στο έργο τους κάνουν λόγο σύμφωνα με πληροφορίες στα υπομνήματα που κατέθεσαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή οι δύο οικονομικοί  εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης. Ωστόσο, οι δύο εισαγγελείς δεν αναφέρθηκαν σε ονόματα υπουργών, ενώ όποια περιστατικά παρουσίασαν δεν τα χαρακτήρισαν οι ίδιοι ως παρεμβάσεις ή πιέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα  υπομνήματα τους δεν αναφέρουν κάποιο όνομα πολιτικού πλην όμως, κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια ενός πολιτικού προσώπου που τους μεταφέρθηκε μέσω τρίτων. Η δυσαρέσκεια αφορά την πορεία των ερευνών τους. Στο υπόμνημά τους φέρονται να αναφέρουν ότι τους ζητήθηκε επίσπευση των ερευνών τους για τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις. Οι δύο εισαγγελείς κατέθεσαν δύο ξεχωριστά υπομνήματα και σε αυτά  καταγράφουν τα γεγονότα χωρίς να τα αξιολογούν.

Την ερχόμενη Δευτέρα, θα προσέλθουν και πάλι στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να δηλώσουν περαιτέρω διευκρινίσεις για τα ενδεχόμενα εμπόδια που αντιμετώπισαν στο έργο τους. Πάντως, δικαστικές πηγές άφηναν ακόμα κα ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο εισαγγελείς να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με πειθαρχική δίωξη διότι δεν κατήγγειλαν έγκαιρα παρεμβάσεις που υποστηρίζουν ότι έγιναν στο έργο τους.