Δολοφονημένος βρέθηκε 83χρονος ιερέας, τα ξημερώματα στο σπίτι του, όπου έμενε μόνος, στην οδό Κοδριγκτώνος 40, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.    Ο ηλικιωμένος ιερέας έφερε μαντήλι στο στόμα, το οποίο προφανως τού προκάλεσε θάνατο από ασφυξία.   

Το σπίτι δεν έφερε ίχνη παραβίασης, ούτε έχει διαπιστωθεί αν λείπει κάτι, γι' αυτό οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι ο δράστης ήταν γνωστός του θύματος και τα κίνητρα του εγκλήματος είναι προσωπικά.   

Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με το vima.gr πρόκειται για τον πρώην Επίσκοπο Νύσσης Ελευθέριο. Ο 83χρονος παλιότερα εργαζόταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση από τον κ.  Φίλιππο Κουτσάφτη ο θάνατος του πρώην Επισκόπου Νύσσης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ιερουργούσε και στο ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, προήλθε από ασφυξία.

Ο Ελευθέριος Κατσαΐτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1929. Αποφοίτησε από την Θεολογική σχολή της Χάλκης το 1962. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1951 και Πρεσβύτερος το 1956. Στις 6 Φεβρουαρίου 1987 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Νύσσης, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Είχε διατελέσει την περίοδο 1986-1989 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Θεολόγων Χάλκης.