Σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο αύξησης της στάθμης των ποταμών Άρδα και Ερυθροποτάμου, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ, στη Βουλγαρία, τέθηκαν από το πρωί οι υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Ταυτόχρονα και για προληπτικούς λόγους ειδοποιήθηκαν οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, να μη πλησιάζουν στα αναχώματα των δύο ποταμών και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου, μηχανημάτων και εργαλείων από τις επικίνδυνες περιοχές.

Τα μέτρα λαμβάνονται ύστερα από έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που έγινε το πρωϊ στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων και των υπηρεσιακών παραγόντων του Έβρου.

Είχε προηγηθεί ειδοποίηση των βουλγαρικών Αρχών ότι, λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στη γειτονική χώρα, μέσα στις επόμενες ώρες θα απελευθερωθούν ποσότητες νερών από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Έως στιγμής και σύμφωνα με τις τελευταίες παρατηρήσεις, στα σταθμήμετρα των δύο ποταμών, η κατάσταση χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη.