Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη, ζητάει ο 25χρονος ειδικός φρουρός, τον οποίο τραυμάτισε ο πρώην βουλευτής με το αυτοκίνητο του χτες το βράδυ, στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης.
Ο ειδικός φρουρός έδωσε κατάθεση το απόγευμα στην Τροχαία Καισαριανής που διενεργεί την προανάκριση και περιέγραψε το γεγονός, ενώ ζητάει την ποινική δίωξη του κ. Κουλουρη για το τροχαίο ατύχημα και ότι προκύψει από τον τραυματισμό του. Παράλληλα, όπως και οι συνάδελφοι του, καταθέτει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο και τους μίλησε απαξιωτικά, κάτι όμως που σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου ΚΟΚ, είναι πταίσμα.

Ο κ. Κουλούρης κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος, που σύμφωνα με τον τελευταίο ΚΟΚ διώκεται αυτεπαγγέλτως αλλά δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα, εφόσον δεν υπάρχει εγκατάλειψη και ο υπαίτιος οδηγός παρέχει τις υπηρεσίες του στην προανάκριση.

Πέρα από αυτό ο κ. Κουλούρης τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και γιατί δεν είχε θεωρήσει το δίπλωμα οδήγησης, ως όφειλε, αφού είναι πάνω από 65 ετών.

Ο πρώην βουλευτής αναμένεται να δώσει κατάθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα. 

Όλα ξεκίνησαν, όταν αργά χτες το βράδυ ο κ. Κουλούρης παρέσυρε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε, σε έλεγχο που του έγινε για τροχαία παράβαση, στη συμβολή των οδών Καλλιρρόης και Βουλιαγμένης, ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης. Ο ίδιος ο βουλευτής διαψεύδει ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Το χρονικό

Στις 23:30 μ.μ συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ομάδας Δίας αντιλαμβανόμενοι ένα αυτοκίνητο να παραβιάζει τα κόκκινα φανάρια στο ύψος του Καλλιμάρμαρου προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν.

Στη συνέχεια αυτού, κι ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να εξηγήσουν στον πρώην υπουργό ότι όφειλε να δηλώσει τα στοιχεία του, δέχθηκαν φραστική «επίθεση» από τον κ. Κουλούρη, ο οποίος λίγο μετά έβαλε πρώτη, πάτησε γκάζι και παρέσυρε τον 25χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τραυματίζοντάς τον στα πόδια.

Ο άτυχος αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ ο Κουλούρης οδηγήθηκε στην Τροχαία Καισαριανής, όπου και υποβλήθηκε σε αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία μετά την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπόνοιες για συγκάλυψη αφήνουν οι ειδικοί φρουροί

Υπόνοιες για συγκάλυψη στην υπόθεση του τραυματισμού του 25χρονου ειδικού φρουρού κατά την διάρκεια ελέγχου του πρώην βουλευτή Κίμωνα Κουλούρη, εκφράζει με ανακοίνωση του , το Σωματείο των ειδικών φρουρών.

Στην ανακοίνωση του, το ΣΕΦΕΑΑ, αναφέρει ότι η διαδικασία που μας περιγράφεται αλλά και το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, το οποίο με ιδιαίτερη σπουδή στρογγυλοποιεί και ωραιοποιεί τις ενέργειες του πρώην υπουργού, μας δημιουργεί υπόνοιες για ιδιαίτερη μεταχείριση κατά την διαδικασία που ακολούθησε μετά το περιστατικό.

Στη συνέχεια τονίζει ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα σε περιόδους που είναι καταβεβλημένη από την οικονομική πίεση και την απογύμνωση των θεσμών δεν πρέπει να συνθλίβεται με περαιτέρω πράξεις που αναδύουν όσμωση ιδιαίτερης μεταχείρισης, κουκουλώματος υποθέσεων και άνιση αντιμετώπιση των πολιτών απέναντι στο Νόμο .

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουλούρης δήλωσε ότι δεν είχε μαζί του έγγραφα και ότι μάλλον παραβίασε το κόκκινο, αλλά αρνήθηκε ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό και απέδωσε το όλο θέμα στο εχθρικό κλίμα που υπάρχει εναντίον των πολιτικών.

«Δυστυχώς εκείνο που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι στην προσπάθεια να περισώσουν έναν πολιτικό εξευτελίζουν μια χώρα μια κοινωνία μια αστυνομία. Το θάψιμο και το κουκούλωμα, ντροπιάζει πρώτα αυτούς που το επιχειρούν, αλλά παρασύρει αναίτια στο βούρκο της ανυποληψίας όλους μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.