Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης θα προσέλθουν και πάλι αύριο, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012, για τρίτη φορά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, προκειμένου να δώσουν για ακόμη μια φορά εξηγήσεις για τις ενοχλήσεις που δέχθηκαν στο έργο τους.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατέθεσαν στον κ. Μακρή που διεξάγει σχετική έρευνα, δύο χειρόγραφα υπομνήματα είκοσι συνολικά περίπου σελίδων, στα οποία ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού μέσω τρίτου προσώπου υπηρεσιακού παράγοντα (συνεργάτη υπουργού), προκειμένου να επισπεύσουν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται. 

Παράλληλα, οι Πεπόνης και Μουζακίτης, ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχθηκαν ευθέως ενόχληση στο έργο τους από υπουργό.

Κατά την αυριανή συνάντησή τους με τον κ. Μακρή, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα διευκρινίσουν εάν οι ενοχλήσεις των τρίτων αυτών προσώπων (υπηρεσιακών παραγόντων και μη) αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.

Πάντως, οι διευκρινήσεις αυτές των δύο εισαγγελικών λειτουργών θα είναι καθοριστικές, καθώς θα κριθεί η περαιτέρω τύχη της υπόθεσης. Δηλαδή, θα κριθεί εάν θα παραγγελθεί προκαταρκτική έρευνα, εάν θα μπει στο αρχείο η υπόθεση ή εάν θα ελεγχθούν (ποινικά και πειθαρχικά) οι κκ Πεπόνης και Μουζακίτης, σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν κατήγγειλαν ή δεν αντέδρασαν άμεσα, όπως είχαν την υποχρέωση, σε αξιόποινες ενέργειες τρίτων προσώπων.