Τα πρόσωπα που οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης κατονόμασαν στα γραπτά υπομνήματα τους, καλεί για κατάθεση, ενδεχομένως και αύριο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες από το protothema.gr, ανάμεσα στα ονόματα φέρονται να είναι και δικαστές, τους οποίους οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς  συμπεριλαμβάνουν στη λίστα των προσώπων που παρενέβησαν στο έργο τους, υποδεικνύοντας τους είτε να επισπεύσουν κάποια έρευνά τους ή ακόμη και να την κλείσουν.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, προσήλθαν το πρωί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, και έδωσαν διευκρινίσεις
επί του περιεχομένου των υπομνημάτων που είχαν καταθέσει την περασμένη Πέμπτη για το ζήτημα των «παρενοχλήσεων» που υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους.


Και οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι προσήλθαν για τρίτη φορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, παρέμειναν στο γραφείο του κ. Μακρή για δύο ώρες, ενώ στη συνέχεια, παρουσία γραμματέως, έδωσαν ο καθένας ξεχωριστά γραπτές εξηγήσεις. 

Κατά την αποχώρησή τους από το δικαστικό μέγαρο, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι έδωσαν τις «δέουσες διευκρινίσεις και ουδέν έτερον». Από την πλευρά του ο κ. Μακρής είπε ότι οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης έδωσαν διευκρινίσεις τις οποίες θα μελετήσει. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατέθεσαν στον κ. Μακρή που διεξάγει σχετική έρευνα, δύο χειρόγραφα υπομνήματα είκοσι συνολικά περίπου σελίδων, στα οποία ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού μέσω τρίτου προσώπου υπηρεσιακού παράγοντα (συνεργάτη υπουργού), προκειμένου να επισπεύσουν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται.

Στα εν λόγω υπομνήματα, οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχθηκαν ευθέως ενόχληση στο έργο τους από υπουργό.