Χιονόνερο ή χιόνι στα ορεινά-ημιορεινά και καταιγίδες από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται για σήμερα, Δευτέρα. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, που στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στην κεντρική- ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά (πάνω από 600 μετρα). Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά βορειοανατολικοί με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από μείον 3 (-3) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο . Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά (πάνω από 800 μετρα). Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα ενταθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 2 (-2) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχές από το μεσημέρι θα ενταθούν και κυρίως στη Κρήτη θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές  Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το μεσημέρι από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Αττική: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για βροχή ή χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής ή χιονόνερου. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 1 έως 7 βαθμούς κελσίου.