Σε σιωπηρή παράταση, της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης, για την τακτοποίηση ημιϋπαιθρίων, με τον Ν. 3843/10 (Νόμος Μπιρμπίλη), τουλάχιστον, έως 29 Φεβρουαρίου, φαίνεται ότι προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η προθεσμία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2011. Οι κωδικοί καταβολής της, ωστόσο, στις Τράπεζες, παραμένουν ανοικτοί, ενώ από πλευράς Υπουργείου, όπως όλα δείχνουν, έγινε αποδεκτή η παράταση που έδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με απόφαση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Ανδρέα Κουράκη, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα αποστολής των εντύπων υπολογισμού του ειδικού προστίμου διατήρησης, του Ν. 3843/10, έως τις 29/2/2012.

Η απόφαση αυτή του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΔΟΚΚ), του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία, όπως όλα δείχνουν, την έχει κάνει αποδεκτή.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται, εντός των προσεχών ημερών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, να προβεί σε διευκρινίσεις, δίνοντας λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, που ταλανίζει τόσο τους πολίτες, όσο και τους υπαλλήλους των Πολεοδομικών Γραφείων.