«Υπάρχει ένα πρώτο όριο, θα εξαρτηθεί όμως από την πρόταση στην οποία θα καταλήξουν ο πρωθυπουργός και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Εμείς είχαμε σκεφθεί τα 150 ευρώ αλλά εξαρτάται από το ταμείο το οποίο μιλούμε. Διότι υπάρχουν ταμεία με πάρα πολύ μεγάλα ελλείμματα που δεν μπορούν καθόλου να σηκώσουν το βάρος των επικουρικών συντάξεων», δήλωσε η Αθηνά Δρέττα, Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στον «ΒΗΜΑ 99.5», μιλώντας για τις επικουρικές συντάξεις.  «Εμείς καταθέσαμε ένα πακέτο μέτρων γραπτώς που περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές και φυσικά και μειώσεις, αλλά όχι οριζόντιες μειώσεις, κλιμακωτές μειώσεις και μόνο στα ταμεία που έχουν ελλείμματα. Συμφωνήσαμε ότι θα υπάρξει μια ανταλλαγή απόψεων από τη βδομάδα αυτή που ξεκινάει μέχρι την έλευση της τρόικα», πρόσθεσε. 

Επίσης, μιλώντας για τις αναπηρικές συντάξεις, η κ. Δρέττα διευκρίνισε: «Αυτός ο κανονισμός αναπηρίας που αναφέρει μέσα αυτά τα ποσοστά ήταν μια καταγραφή ιατρικών νοσημάτων από τη μεριά μια επιστημονικής επιτροπής γιατρών.   

Έγινε με υπουργική απόφαση, δεν εφαρμόστηκε ποτέ προκειμένου να αποδοθούν ποσοστά αναπηρίας. Τότε εξαρχής είχαμε ενημερώσει και την Ομοσπονδία των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ότι έχει δυσλειτουργίες που πρέπει να αλλαχθούν.   

Η αλλαγή αυτή έχει γίνει εδώ και ενάμιση περίπου μήνα με καινούργια υπουργική απόφαση που περιμένει να δημοσιευτεί επειδή περιμένουμε την υπογραφή ενός νόμου. Για ένα γραφειοκρατικό εν πάση περιπτώσει εμπόδιο».