Την έντονη αντίδραση του Κίμωνα Κουλούρη προκάλεσε η πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή να δεχτεί στο υπουργείο τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που ενεπλάκησαν το προηγούμενο Σάββατο στο επεισόδιο με τον πρώην βουλευτή και να τους συγχαρεί για τον τρόπο που λειτούργησαν. «Ήταν μια κίνηση συμβολική, ένα μήνυμα προς όλους όχι μόνο για την αστυνομία αλλά και για όλα τα Σώματα Ασφαλείας ότι αυτή ακριβώς είναι η υποχρέωση τους. Να τηρούν τους νόμους με τον ίδιο τρόπο για όλους τους πολίτες» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Αλήθεια Χρήστο Παπουτσή τους συνεχάρης γιατί μπροστά στο 15χρονο παιδί μου, που το ξέρεις καλά, άρπαζαν από το μανίκι τον πατέρα του να τον πετάξουν έξω από το αυτοκίνητο; Τους συνεχάρης Χρηστάκη Παπουτσή γιατί περικυκλώθηκε αυτό το αυτοκίνητο από 30 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων με ειδικό σήμα; Τους συνεχάρης γιατί εξύβρισαν και ασχημονούσαν μπροστά σε έναν πολίτη που λέγεται Κίμων Κουλούρης;» δήλωσε ο πρώην βουλευτής.

Ο Κ. Κουλούρης χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «αγνώμωνα» τον υπουργό γιατί -όπως υποστήριξε- όφειλε σε εκείνον την εξέλιξή του και τον κατηγόρησε ότι «έχει μίσος μαζί του» γιατί δεν συμπορεύτηκε με την επιλογή του κ. Παπουτσή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.