Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, η δίκη για την υπόθεση της κατάληψης του κτιρίου της ΔΕΗ στον Χολαργό με κατηγορούμενους δέκα εργαζομένους της επιχείρησης και πέντε πολίτες.  
Οι κατηγορούμενoi, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, είχαν συλληφθεί στις 24 Νοεμβρίου και δικάζονται για το αδίκημα της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, ενώ ένας πολίτης αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής. 

Η κατηγορία αφορά την κατάληψη του Κέντρου Διαβίβασης εντολών της ΔΕΗ στο Χολαργό, στην οποία είχε προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και συμμετείχαν και πολίτες, με στόχο να μην προχωρούν οι εντολές διακοπής ρεύματος σε πολίτες που δεν είχαν πληρώσει το έκτακτο τέλος ακινήτων. 

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επανέλαβε στο δικαστήριο τη θέση που από την αρχή υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, ότι δηλαδή η κατάληψη ήταν απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου και ότι ασκούσαν νόμιμο δικαίωμά τους. 

Ο γενικός διευθυντής Διανομής της ΔΕΗ Νίκος Αραβαντινός, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι την επίμαχη μέρα δεν συνέβη κανένα επεισόδιο και ότι απλώς δεν επιτράπηκε η είσοδος στο κτίριο, ενώ ο μάρτυρας Λάζαρος Καραλάζος, διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ, κατέθεσε πως η επιχείρηση δεν υπέστη βλάβη στις χρηματοροές της, αφού απλώς δεν εκδίδονταν εντολές διακοπής ρεύματος.
Στο πλευρό των κατηγορουμένων είναι, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Γλέζος, ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος.  

Νωρίς το πρωί έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, με αφορμή τη δίκη των συνδικαλιστών.