Άρχισε η δίκη του Νίκου Φωτόπουλου για την κατάληψη της ΔΕΗ Χολαργού


Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, η δίκη για την υπόθεση της κατάληψης του κτιρίου της ΔΕΗ στον Χολαργό με κατηγορούμενους δέκα εργαζομένους της επιχείρησης και πέντε πολίτες.  
Οι κατηγορούμενoi, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, είχαν συλληφθεί στις 24 Νοεμβρίου και δικάζονται για το αδίκημα της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, ενώ ένας πολίτης αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής. 

Η κατηγορία αφορά την κατάληψη του Κέντρου Διαβίβασης εντολών της ΔΕΗ στο Χολαργό, στην οποία είχε προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και συμμετείχαν και πολίτες, με στόχο να μην προχωρούν οι εντολές διακοπής ρεύματος σε πολίτες που δεν είχαν πληρώσει το έκτακτο τέλος ακινήτων. 

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επανέλαβε στο δικαστήριο τη θέση που από την αρχή υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, ότι δηλαδή η κατάληψη ήταν απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου και ότι ασκούσαν νόμιμο δικαίωμά τους. 

Ο γενικός διευθυντής Διανομής της ΔΕΗ Νίκος Αραβαντινός, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι την επίμαχη μέρα δεν συνέβη κανένα επεισόδιο και ότι απλώς δεν επιτράπηκε η είσοδος στο κτίριο, ενώ ο μάρτυρας Λάζαρος Καραλάζος, διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ, κατέθεσε πως η επιχείρηση δεν υπέστη βλάβη στις χρηματοροές της, αφού απλώς δεν εκδίδονταν εντολές διακοπής ρεύματος.
Στο πλευρό των κατηγορουμένων είναι, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Γλέζος, ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος.  

Νωρίς το πρωί έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, με αφορμή τη δίκη των συνδικαλιστών. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο