Στη Βουλή θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες τα νομοσχέδια για το Νέο Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο. 
Τα νομοσχέδια αποτελούν προπομπό για το νέο εξεταστικό σύστημα που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες

Οι αλλαγές για το Νέο Λύκειο αφορούν κυρίως τη Β' και την Γ' Λυκείου. 

Πιο συγκεκριμένα, στη Β' Λυκείου οι κατευθύνσεις περιορίζονται από σε δύο και μειώνεται ο αριθμός των μαθημάτων από 17 σε 12. Στην Γ' Λυκείου οι κατευθύνσεις γίνονται τρεις ((Α', Β' και Α'-Β') και ο αριθµός των µαθηµάτων µειώνεται από 16 σε 10, αλλά αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας από 31 σε 35. 

Η αξιολόγηση για τα ΑΕΙ θα αφορά τη συνολική συγκρότηση του µαθητή και θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής κατεύθυνσης ακόµη και στην Γ' Λυκείου, ενώ στη Β' και στην Γ' τάξη προβλέπεται προσοµοίωση εξετάσεων προαιρετικά για να εξοικειώνονται οι µαθητές.  Επίσης επεκτείνεται και στις τάξεις αυτές ο θεσµός της ερευνητικής εργασίας (πρότζεκτ), ενώ δεν θα υπάρχει πλέον προκαθορισµένη εξεταστέα ύλη. 

Στα επαγγελματικά λύκεια επιχειρείται η δημιουργία ενός σχολείου με 3 συν 1 έτη σπουδών που θα παρέχει πιστοποιημένα επαγγελματικά δικαιώματα δύο επιπέδων και θα δίνει στους αποφοίτους του πρόσβαση στα ΤΕΙ ακόµη και χωρίς εξετάσεις για όσους φοιτήσουν σε αυτό 4 χρόνια. 

Η υπουργός ενημέρωσε την Δευτέρα την ηγεσία της ΟΛΜΕ για τα νομοσχέδια και τόνισε ότι «μια κυβέρνηση που έχει διακομματική συμφωνία είναι το ιδανικό περιβάλλον για να προωθηθούν θέματα Παιδείας. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει αυτή η συναίνεση».