Στη σύλληψη του Βασίλη Ξενιάδη για παλαιότερα χρέη του προχώρησαν το πρωί της Τρίτης οι Αρχές. Ο ενδιαφερόμενος για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ βρέθηκε κρατούμενοςι σε αστυνομικό τμήμα του Πειραιά και τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές αντιστοιχούν σε 63.000 ευρώ και αποκαλύφθηκαν (μαζί με τις καταδικαστικές αποφάσεις) στην τηλεοπτική «Δίκη της Δευτέρας» (ΣΚΑΪ), όπου ήταν καλεσμένος ο Β. Ξενιάδης. Η σύλληψή του φέρεται να έγινε αμέσως μετά το τέλος της εν λόγω εκπομπής, ενώ αρχικά ο ίδιος διέψευδε το γεγονός. Ωστόσο, το γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο 46χρονος συνελήφθη στον Πειραιά για καταδικαστικές σε βάρος του αποφάσεις που εκκρεμούσαν και ότι αφέθηκε ελεύθερος μετά από λίγες ώρες.

Νωρίτερα, το βράδυ της Δευτέρας , ο Β. Ξενιάδης, μέσω της «Δίκης», επιχείρησε να πείσει για τη φερεγγυότητά του και να εξηγήσει το πώς θα επιχειρήσει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Ωστόσο, ξεκάθαρες απαντήσεις δεν έδωσε, αποδείξεις δεν παρουσίασε και περισσότερο περιέπλεξε την κατάσταση παρά έπεισε για τις προθέσεις και τον ρόλο του καθώς από... μεγιστάνας έγινε μπροστινός ομίλου από την Κίνα που θέλει να επενδύσει στην Ενωση.