Αποκλιμακώνεται σταδιακά η επιφυλακή των υπηρεσιών στον Έβρο, μετά την συνεχιζόμενη πτώση της στάθμης των ποταμών, λόγω της ελεγχόμενης αποδέσμευσης νερών από τα φράγματα της Βουλγαρίας.   
Η ανησυχία των ελληνικών αρχών, εστιάζεται πλέον στα δυο μεγάλα φράγματα της Βουλγαρίας (Ιβαϊλοβγκραντ και Στούντεν Κλάντενετς) που εμφανίζουν πληρότητα 100% και αποτελούν ορατή απειλή πρόκλησης πλημμυρών για το άμεσο μέλλον.  

Όπως τόνισε υπηρεσιακός παράγοντς του Έβρου που επισκέφθηκε χθες το φράγμα του Ιβαϊλοβγκραντ, η Βουλγαρία όφειλε κατά τους προηγούμενους μήνες να διατηρεί χαμηλότερα την στάθμη των δυο φραγμάτων, καθώς οποιαδήποτε νέα ισχυρή βροχόπτωση ή χιονόπτωση, θα έχει ως συνέπεια την υπερχείλισή τους και την αποδέσμευση μεγάλων όγκων νερού προς την ελληνική κοίτη.   

Το θέμα της ελεγχόμενης ροής υδάτων από τα φράγματα της Βουλγαρίας εξετάσθηκε χθες σε τεχνική συνάντηση στο Ιβαϊλοβγκραντ, παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜΘ 'Αρη Γιαννακίδη και της Νομάρχου Χάσκοβου Ιρίνα Ουζούνοβα, με τη συμμετοχή δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ αναμένεται να προγραμματισθεί και νέα συνάντηση των δύο πλευρών, σε επίπεδο υπουργών, επί του ελληνικού εδάφους.
TAGS