«Είναι προκλητική η κοροϊδία των μεγαλοεπιχειρηματιών και των κομμάτων του συστήματος που παριστάνουν ότι δεν θέλουν να θίξουν άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά να προστατεύσουν τους ανέργους. Ανταγωνιστικότητα και υψηλή κερδοφορία σημαίνει πιο στυγνή εκμετάλλευση, τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοινωσή του. 

Κάνει επίσης λόγο για «εμπαιγμό» και «λεονταρισμούς» εκ μέρους της ΓΣΕΕ την οποία κατηγορεί ότι, «αφού έβαλε πλάτη να περάσουν όλες οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τώρα εμφανίζεται δικαιωμένη κι από πάνω».

«Καμιά εργάτρια, κανένας εργάτης δεν επιτρέπεται πια να έχει αυταπάτες. Το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης Παπαδήμου,ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη, έγινε για να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης και της χρεοκοπίας στους εργαζόμενους», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους «να απορρίψουν το αστικό ιδεολόγημα ότι ο μισθός και τα δικαιώματά τους είναι κόστος», τονίζοντας ότι ο ταξικός αγώνας είναι «μονόδρομος για να γλιτώσουμε από την καπιταλιστική βαρβαρότητα».

TAGS