Ο άνθρωπος με τα ...χίλια πρόσωπα- όπως τον περιγράφουν κάποιοι από τους μηνυτές του -αναμένεται να προσαχθεί εντός της εβδομάδας ενώπιον του α' ανακριτή Ηρακλείου μετά τη σύλληψη του στην Αθήνα στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος. Πρόκειται για έναν 29χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος φέρεται να έχει εξαπατήσει κόσμο και κοσμάκη. Όπως καταγγέλλεται, τη μία εμφανιζόταν σαν πιλότος, άλλοτε σαν ταξιδιωτικός πράκτορας, άλλοτε σαν εισαγωγέας  εξαγωγέας αυτοκινήτων και κάποιες φορές ως ο άνθρωπος με τις κατάλληλες διασυνδέσεις.

Η ιστορία και η δράση του - με βάση πάντα το περιεχόμενο των μηνύσεων - παραπέμπουν ακόμα και στο σενάριο της Χολιγουντιανής ταινίας, υποψήφιας για όσκαρ, «Πιάσε με αν μπορείς» με το Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Το ένταλμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά μία πτυχή των υποθέσεων που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ενδιαφέρον η υπερασπιστική γραμμή που θα τηρήσει ο νεαρός, ο οποίος θα κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.

Το όνομα του 29χρονου πριν από μερικά χρόνια είχε βρεθεί στο προσκήνιο όταν εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος Ρώσου επιχειρηματία, ο οποίος ενδιαφερόταν να αγοράσει κρητική ποδοσφαιρική ομάδα. Εγχείρημα που φυσικά δεν «περπάτησε».

Μεταξύ των μηνυτών του 29χρονου ήταν και ο διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος μαζί με την τότε σύντροφο του, τραγουδίστρια, Μάρω Λύτρα, είχε πραγματοποιήσει ταξίδι-αστραπή στο Ηράκλειο προκειμένου να καταθέσει την μήνυση.


Πηγή: Πατρίς/cretalive.gr