Στο 10% θα ανέλθει η ύφεση της ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση που καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός και μειωθεί ο κατώτερος εκτίμησε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ Γιώργος Γαβρίλης. «Σε περίπτωση που εφαρμοστούν οι επιδιώξεις της τρόικας για το μισθολογικό, η ύφεση θα ξεπεράσει το 10%. Θα είναι καταστροφικό κάτι τέτοιο για μία οικονομία εσωστρεφή όπως η δική μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος δε, στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην περίπτωση που δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για το μισθολογικό έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή». «Δεν έχει κοινωνική νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο ο κ. Παπαδήμος» υποστήριξε ο κ. Γαβρίλης.

Η ΓΣΕΕ διαπραγματεύεται μόνο τη μείωση του μισθολογικού κόστους με τα ανάλογα ισοδύναμα για να μην έχουν απώλειες τα ταμεία. Στη συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας την Τρίτη αποφασίστηκε παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σήμερα το πρωί ότι οι εργοδότες βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά το μισθολογικό, δηλαδή λένε «όχι» στη μείωση του κατώτερου μισθού και την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, ενώ επιδιώκουν μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι με την πρόταση των εργοδοτών για τριετές «πάγωμα» των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από τα 45 δισ. ευρώ το σύνολο της μισθοδοσίας θα πέσει στα 43 δισ. ευρώ, δηλαδή ουσιαστικά θα υπάρξει μείωση μισθών από 2,6% ώς 3,8% με βάση τον πληθωρισμό.Πηγή: ΣΚΑΙ
TAGS