«Θεωρούμε ακραία πράξη και κοινοβουλευτικά και συνταγματικά να επιβληθεί η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού με νομοθετική πράξη», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Βήμα FM 99,5, όπου απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχθούν οι εργαζόμενοι περικοπές στους μισθούς τους. Μάλιστα, ο κ. Παναγόπουλος προειδοποίησε με κινητοποιήσεις σε περίπτωση που υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου. «Αν νομίζει ότι μπορεί κι ότι έχει την αντοχή και τη συνοχή, αυτό το τριμερές σχήμα που στηρίζει την κυβέρνηση, να το κάνει, ας το κάνει. Γιατί εμείς έχουμε σοβαρή επιχειρηματολογία στην οποία ουδείς μας έχει απαντήσει περί του μέτρου. Άλλωστε οι δυνάμεις εργασίας έχουν πληρώσει όλο το μάρμαρο αυτής της κρίσης, μέχρι σήμερα. Και πάντα στις κρίσεις το επίδικο είναι ποιος πληρώνει το μάρμαρο για να βγούμε από την κρίση», επεσήμενα ο κ. Παναγόπουλος.

Αναφερόμενος στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι «έχουν το επιχείρημα που αφορά την ανταγωνιστικότητα όπου λέει ότι αν κόψουμε τον κατώτερο μισθό θα διευκολυνθεί η είσοδος νέων στην εργασία. Δεν καταλαβαίνω την αντίφασή τους. Όταν μας  λένε ότι η Ισπανία έχει το κατώτερο επίπεδο, σε κατώτερο μισθό, γιατί έχει πέντε μονάδες παραπάνω ανεργία από την Ελλάδα. Αυτά νομίζω υπακούουν σε άλλες λογικές».

«Η τρόικα δεν αναφέρεται καθόλου στο κατώτερο μισθό. Λεει κάντε μια οριζόντια μείωση στο 13ου και 14ου μισθό», είπε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι «δεν μπορείτε να παρέμβετε σε επιχειρήσεις στις οποίες υπάρχουν αγκυλώσεις, είναι πολύ μεγάλοι οι μισθοί που έρχονται από το παρελθόν, από τη δεκαετία του ΄70 και του ’90».

TAGS