Σε συρρίκνωση των μισθών κατά 25%, με αναδρομική ισχύ από τον περασμένο Νοέμβριο, προχωρά η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, με τους εργαζόμενους να είναι έτοιμοι για αντιδράσεις. Ήδη, σε συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης τους ανακοινώθηκε ότι αυτές οι διαδικασίες προχωρούν άμεσα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζόμενων, με τις περικοπές αυτές θα υπάρξουν κατά κεφαλήν απώλειες από 450 έως και 700 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Μπαράκος τούς ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για οποιεσδήποτε καθυστερήσεις γιατί -όπως είπε- πλέον κινδυνεύει και ο ίδιος, αλλά και η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ «να διωχθούν ποινικά για απιστία σε βαθμό κακουργήματος».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συναντήσεις όλων των σωματείων της μεταλλουργικής εταιρείας. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, εξάλλου, αποφάσισαν να ζητήσουν από τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την ανατροπή των συγκεκριμένων ρυθμίσεων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS