Ένας 25χρονος αστυφύλακας συνελήφθη από συναδέλφους του ως συνεργός 29χρονου φίλου του ο οποίος κατηγορείται για κλοπή καυσίμων. Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 25χρονου ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Όπως έγινε γνωστό ο 29χρονος στις 04.30 τα ξημερώματα της Τρίτης στο Νέο Κόσμο ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει βενζίνη από σταθμευμένη μοτοσικλέτα, έγινε αντιληπτός και καταδιώχθηκε από τον ιδιοκτήτη της ωστόσο κατάφερε να διαφύγει πεζός.

Ο νεαρός είχε πάει στο σημείο με το αυτοκίνητο του πατέρα του, το οποίο στάθμευσε, πριν την κλοπή σε κοντινό σημείο. Στη συνέχεια προκειμένου να επιστρέψει και να το παραλάβει, ζήτησε τη βοήθεια του 25χρονου αστυφύλακα.

Στις 05.30 πήγαν στη περιοχή για να πάρουν το αυτοκίνητο με περιπολικό που οδηγούσε ο αστυνομικός έχοντας ως συνεπιβάτη τον 29χρονο, ο οποίος φορούσε αστυνομικό γιλέκο με την ένδειξη «police», που του είχε δώσει ο φίλος του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: tovima.gr