Δεν είδε «παρενόχληση» στο έργο των Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, ο οποίος εποπτεύει τους οικονομικούς εισαγγελείς, σύμφωνα με δεκασέλιδη έγγραφη αναφορά που κατέθεσε σήμερα το πρωί στον επίσης αντιεισαγγελέα Φώτη Μακρή, για το εάν παρενοχλήθηκαν στο έργο τους, όπως υποστηρίζουν στην αίτηση αντικατάστασής τους (παραίτησής τους) και στο σχετικό υπόμνημα που έχουν καταθέσει. Ο κ. Παντελής έδωσε ενόρκως διευκρινίσεις στον κ. Μακρή, επιβεβαιώνοντας τα δύο από τα τρία περιστατικά που έχουν καταθέσει οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης ότι δέχθηκαν «παρενοχλήσεις». Μάλιστα, ο κ. Παντελής αναφέρει ότι για τα δύο περιστατικά που περιγράφουν οι οικονομικοί εισαγγελείς ήταν αυτήκοος ή αυτόπτης μάρτυρας, αλλά παρ' όλα αυτά δεν εξέλαβε ότι δέχτηκαν κάποια «παρενόχληση» στο έργο τους.

Ακόμη, αύριο ο κ. Μακρής, με την ιδιότητα του επιθεωρητή δικαστηρίων και δικαστών θα έχει προγραμματισμένη, όπως αναφέρθηκε, συνεργασία, στο Εφετείο Αθηνών, με συναδέλφους του, οι οποίοι υπηρετούν στο ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Κατά τη συνεργασία αυτή ο κ. Μακρής θα αναζητήσει τους εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεργάστηκαν με τον κ. Πεπόνη στις επίμαχες τρεις υποθέσεις για τις οποίες δέχθηκε «παρενοχλήσεις», όπως καταγγέλλει, προκειμένου να τους καλέσει να καταθέσουν ενόρκως για γεγονότα που έπεσαν στην αντίληψή τους.

Συνάντηση Πεπόνη-Ράιχενμπαχ

Παράλληλα, την Πέμπτη, συνεργασία με εκπρόσωπο της Ομάδας Κρούσης (Task Force) για την Ελλάδα, της οποίας προΐσταται ο Χορστ Ράιχενμπαχ, θα έχει αύριο στο Εφετείο Αθηνών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η παροχή βοήθειας, από την πλευρά του Χορστ Ράιχενμπαχ, σε θέματα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, όπως και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Μάλιστα, στο Εφετείο Αθηνών αναζητούν χώρο για την πραγματοποίηση της συνάντησης, καθώς το γραφείο των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη δεν προσφέρεται λόγω της έλλειψης των αναγκαίων υποδομών.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ