Από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, εξαρθρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών, που προέρχονται κυρίως από Βαλκανικές χώρες.     Στο πλαίσιο αστυνομικής συνεργασίας με τις Ρουμανικές Αρχές το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων διερεύνησε πληροφορία για την ύπαρξη κυκλώματος διακίνησης νεαρών γυναικών, εκ των οποίων ορισμένες ανήλικες, από την Ρουμανία στην Ελλάδα, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, μετέβαιναν καθημερινά διάφορες νεαρές αλλοδαπές γυναίκες, που προέβαιναν μέσα στην καφετέρια που διέθετε αυτό, σε άγρα πελατών με τους οποίους στη συνέχεια μετέβαιναν σε διάφορα δωμάτια του ξενοδοχείου.  

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έγινε βραδινές ώρες χθες, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας  αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, υπεύθυνος του ξενοδοχείου, τέσσερις Ελληνες και δύο αλλοδαποί που εργάζονταν σαν σερβιτόροι. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι και ο Ελληνας ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου καθώς και τέσσερις  αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας.  

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης αφορά κατά περίπτωση αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.  

Υποβλήθηκαν εκθέσεις αρχής για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε βάρος δεκαπέντε  αλλοδαπών γυναικών (δώδεκα υπηκόων Ρουμανίας και τριών Αλβανίας) οι οποίες εντοπίστηκαν  να εκδίδονται μέσα στο ξενοδοχείο.  

Από το σύνολο των εκδιδομένων γυναικών εντοπίσθηκαν πέντε  ανήλικες αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 15 έως 16 ετών, στις οποίες παρασχέθηκε άμεσα αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και οι οποίες θα φιλοξενηθούν σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού τους ως θυμάτων εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: skai.gr