Άρχισε η διανομή ρούχων και υπνόσακων από το κέντρο σίτισης, το οποίο θα λειτουργεί μέχρι τις 10 το βράδυ. Ετοιμο σχέδιο για μεταφορά σε νοσοκομείο για όσες περιπτώσεις κριθεί απαραίτητο.
Μέτρα για τους αστέγους, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, ξεκίνησε από χθες ο Δήμος Αθηναίων και για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Το σχέδιο «Αθηνά Εστία», που έχει θέσει σε εφαρμογή ο δήμος, περιλαμβάνει διανομή ρουχισμού και φαγητού στους ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο και είναι δύσκολο να αντέξουν το ψύχος που επικρατεί.

Ομάδες της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου, υπό την καθοδήγηση του κέντρου σίτισης (ΚΥΑΔΑ),ξεκίνησαν τη διανομή ρουχισμού και υπνόσακων σε αστέγους και, σε όσες περιπτώσεις κριθεί απαραίτητο, θα γίνεται μεταφορά τους σε νοσοκομεία.

Ανοικτό όλο το 24ωρο θα είναι το κλειστό γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69), στο οποίο θα διανέμονται κουβέρτες, παπλώματα και υπνόσακοι προκειμένου να περάσουν το βράδυ εκεί όσοι άνθρωποι δεν έχουν στέγη.

Επίσης μέχρι τις 10 το βράδυ θα λειτουργεί και το Κέντρο Σίτισης του ΚΥΑΔΑ (Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους) που θα παρέχει φροντίδα και φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη. Πρόσφατος άλλωστε είναι ο θάνατος 62χρονου αστέγου που ξεψύχησε στο κέντρο των Χανίων, ενώ πέρυσι, κάτω από τις ίδιες συνθήκες στο Θησείο, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζεται, σύμφωνα με το ethnos.gr, ότι περισσότερα από 1.250 άτομα κοιμούνται σε στοές, πλατείες, πεζοδρόμια, σκεπασμένοι με χαρτόκουτα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους, ιδίως τις ημέρες με το δριμύ ψύχος.

Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες εντοπίσουν αστέγους που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΥΑΔΑ στα τηλέφωνα: 210 – 52.46.515 και 210 – 52.39.465.