Στη μισθοδοτούμενη ανεργία οδηγούνται, ουσιαστικά, τα 190 πολύπειρα στελέχη της γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης, καθώς προωθείται, πλέον, η κατάργησή της.
Ο αρμόδιος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το ανακοίνωσε χθες. “Καταργούνται οι 15 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, καταργούνται δηλαδή οι Γενικές Γραμματείες Μακεδονίας Θράκης, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Στρατηγικών Επενδύσεων καθώς και όλες οι Ειδικές Γραμματείες”, δήλωσε, επί λέξη ο υπουργός.

Η αρχή του τέλους για την γενική γραμματεία Μακεδονίας Θράκης άρχισε το 2009. Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που αναγκάστηκε να παραδώσει την εξουσία στο Λουκά Παπαδήμο, κατάργησε το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και υποβάθμισε τις λειτουργίες του. Τότε είχε ειπωθεί πως, με την εγκατάσταση δύο υφυπουργών άλλων υπουργείων στη γραμματεία, ουσιαστικά αποκτούσε πραγματικό ρόλο. Το 2010, όμως, εφευρέθηκε η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης και χθες, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να βάλει λουκέτο και στη γραμματεία που –υποτίθεται ότι- είχε… αναβαθμιστεί.


πηγή: salonicanews.gr