Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, με την παρουσία δύο δικαστικών λειτουργών, καθώς και την παρουσία κλιμακίου τεχνικών της ΔΕΗ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθησαν συνολικά διακόσια ογδόντα τέσσερα άτομα, εκατόν έντεκα οχήματα και προσήχθησαν σαράντα επτά, εκ των οποίων συνελήφθησαν δεκατρία άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, για καταδικαστικές αποφάσεις, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και τέσσερις Αφγανοί λαθρομετανάστες, ενώ βεβαιώθηκαν τριάντα μία παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο, ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου, μία ξιφολόγχη, μικροποσότητα χασίς, καθώς και μεγάλος αριθμός μηχανημάτων και εργαλείων, των οποίων η νομιμότητα της κατοχής ερευνάται.

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν τρία οχήματα ιδιοκτησίας αλλοδαπών, γιατί κυκλοφορούσαν παράνομα, τα οποία οδηγήθηκαν στο Τελωνείο Καλαμάτας και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.