Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρή κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης, ως μάρτυρας ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος επίσης για τα οικονομικά αδικήματα, κ.Αριστείδης Κορέας. Ο κ. Κορέας μαζί με τη συνάδελφό του κυρία Ελένη Σίσκου χειριζόταν την υπόθεση της προκαταρκτικής για τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) του ελληνικού χρέους, υπόθεση η οποία έχει συνδεθεί με υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες από μερίδα του Τύπου αποδόθηκε ότι έχουν σχέση με μέλος της οικογένειας Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός που κατέθεσε σήμερα δήλωσε ότι ουδέποτε υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο του, στις οποίες έτσι κι αλλιώς εκείνος ουδέποτε θα έτεινε ευήκοον ους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφορικά με τους κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη, ο κ. Κορέας κατέθεσε ότι δέχθηκαν «παρενοχλήσεις» στο έργο τους.

Η κατάθεση ελήφθη στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διεξάγεται από τον κ. Μακρή με βάση το υπόμνημα των δύο οικονομικών εισαγγελέων, κκ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, οι οποίοι ανέφεραν τρεις υποθέσεις για τις οποίες διέβλεψαν ότι επιχειρείται να τους ασκηθούν πιέσεις.

Πηγές: tovima.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ