Λίγες ώρες μετά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση των πρυτάνεων με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, κατά την οποία υπήρξε δέσμευση για εφαρμογή του νόμου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) όρισε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των μελών των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, για τις 15 Φεβρουαρίου . Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, "σε ό,τι αφορά στις εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του ΑΠΘ, η Οργανωτική Επιτροπή, μετά την αναβολή των εκλογών που είχαν προκηρυχθεί εσπευσμένα και χωρίς διασφάλιση του εφικτού του εγχειρήματος για τις 20 Δεκεμβρίου 2011, όρισε νέα ημερομηνία εκλογών για τις 15 Φεβρουαρίου 2012".

Το Πανεπιστήμιο υπενθυμίζει, όμως, ότι "παραμένει σε εκκρεμότητα το αίτημα της Συγκλήτου του ΑΠΘ προς την Οργανωτική Επιτροπή για νέα υποβολή υποψηφιοτήτων, καθώς η δυνατότητα αυτή δεν δίδεται στη νέα προκήρυξη. Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ βρίσκονται, για το θέμα αυτό, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, προς το οποίο έχει υποβληθεί σχετικό ερώτημα. Μέχρι να διευθετηθεί η εκκρεμότητα αυτή είναι φανερό ότι δε μπορεί να αναρτηθεί οριστικός κατάλογος υποψηφίων".

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο επισημαίνει ιδιαίτερα ότι "δόθηκε λύση στο ακανθώδες πρόβλημα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων για το 2012". Υπενθυμίζεται ότι θα συνεχισθεί η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, αλλά σταδιακά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ