Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαϊας, μετά από έγγραφες δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα περισσότερα από τα αιτήματα τους. Όπως αναφέρουν πάντως σε σχετική τους ανακοίνωση, παραμένουν σε ετοιμότητα μέχρι την έμπρακτη υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων, τα φαρμακεία Αττικής, Πειραιά και Αχαϊας εκτελούν από σήμερα 12-1-2012 κανονικά τις συνταγές όλων των Ασφαλιστικών ταμείων με πίστωση, εκτός του ταμείου της ΔΕΗ, του οποίου οι οφειλές αγγίζουν τον ένα χρόνο καθυστέρησης.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε την Τετάρτη την προειδοποίησή του ότι την ερχόμενη εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου θα προχωρούσε στη λήψη μέτρων, αν τα φαρμακεία Αθηνών, Πειραιά και Πατρών συνέχιζαν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους. Τα μέτρα αυτά, όπως είχε προειδοποιήσει, θα αφορούσαν την κατάργηση των συμφωνιών των ασφαλιστικών ταμείων με τους φαρμακευτικούς συλλόγους των πόλεων αυτών και κατάρτιση απευθείας συμβάσεων με τα φαρμακεία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ