Επανέρχονται από σήμερα οι διακοπές ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ για χιλιάδες νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος αφού έληξε η προθεσμία των 80 ημερών που είχαν οι καταναλωτές από την έκδοση του λογαριασμού της ΔΕΗ για να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Χιλιάδες καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ επικοινωνούν καθημερινά με τα γραφεία κοινού της επιχείρησης ζητώντας πληροφορίες για τα χρονικά περιθώρια που τους απομένουν πριν την διαδικασία έκδοσης εντολής διακοπής ηλεκτροδότησης.

Στις περιπτώσεις πάντως που ο καταναλωτής δεν έχει πληρώσει τον λογαριασμό και έχει ήδη παρέλθει το περιθώριο των 80 ημερών οι υπάλληλοι της ΔΕΗ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να κοπεί άμεσα το ρεύμα.

Εντολές να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε 7 σπίτια και 3 καταστήματα της Καλαμάτας δόθηκαν από τη ΔΕΗ. Οι υπάλληλοι όμως που κλήθηκαν να εφαρμόσουν την εντολή βρέθηκαν αντιμέτωποι με μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΜΕ που εμπόδισαν τελικά την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα δόθηκε η διευκρίνιση ότι οι εντολές αφορούσαν λογαριασμούς ηλεκτρικού που δεν είχαν πληρωθεί καθόλου, κι όχι ειδικά αυτούς που δεν είχε καταβληθεί το τέλος ακινήτων.
TAGS