Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από τετράμηνη έρευνα, εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Ρόδος). Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χτες το βράδυ, συνελήφθησαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Οι συλληφθέντες είναι έξι Έλληνες και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους , περιλαμβάνει αλλά δεκατέσσερα άτομα, από τα οποία τρία άτομα είχαν συλληφθεί κατά την εξέλιξη των ερευνών στις 9/9/2011 καθώς και την 29/11/2011 και είναι προσωρινά κρατούμενοι σε ελληνικές φυλακές.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας, κατάφεραν να εξακριβώσουν την ιεραρχική δομή και τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τις διασυνδέσεις και επιμέρους συνεργασίες, μεταξύ των μελών αλλά και με αλλά άτομα, που δρούσαν περιφερειακά ή συνεργάζονταν μεμονωμένα με την εγκληματική οργάνωση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες διοχέτευε, μέσω των μελών της σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αττική, Θεσσαλονίκη και Ρόδο).

Για λογαριασμό της οργάνωσης προοριζόταν μέρος του φορτίου των 695 κιλών ακατέργαστης κάνναβης, που μεταφερόταν με φορτηγό αυτοκίνητο και την 13/11/2011 εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του, μετά από τροχαίο ατύχημα στο 127 χλμ της Ε.Ο Αθηνών-Πατρών.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιηθήκαν πολλές έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 3.613 γραμμαρίων. Κοκαΐνη βάρους 645,6 γραμμαρίων. Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 230 γραμμαρίων. Εξήντα -60- δισκία μεθαδόνης. Το χρηματικό ποσό των 2.770 ευρώ. Επτά ΙΧ αυτ/τα. Μία δίκυκλη μοτ/τα. Είκοσι έξι 26 κινητά τηλέφωνα. Πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Στοιχεία της υπόθεσης διαβιβάσθηκαν στον Τμήμα Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, για να διενεργήσει οικονομική έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς από την τετράμηνη έρευνα της Υ.Δ.Ν. προέκυψαν σαφή στοιχεία για απόκτηση πολυτελών ακινήτων, όπως βίλες σε όλη τη χώρα, και επένδυση εσόδων από διακίνηση ναρκωτικών σε επιχείρηση στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κυρία ανάκριση.