Ως άτομο υπεράνω υποψίας περιγράφουν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού της Κρήτης, όπου εργάζεται ως αναπληρώτρια δασκάλα, την 22χρονη που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου, ενώ η Αστυνομία αναζητά κι άλλα "θύματά" της. Η Ζ.Π. άριστη μαθήτρια και συνεπής φοιτήτρια, κατάφερε παρά το νεαρό της ηλικίας της, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, να προσληφθεί στο δημοτικό σχολείο του χωριού Βρύσες στα Χανιά.

Kαι η ίδια έχει καταγωγή από την Κρήτη, η μητέρα της από το Ηράκλειο και ο  πατέρας της από την κεντρική Ελλάδα. Οι γονείς της τα τελευταία χρόνια ζουν στη Σητεία, εκεί όπου φέρεται να έχει επιστρέψει και η 22χρονη μετά την παραίτησή της, με αφορμή το ξέσπασμα της υπόθεσης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της μητέρας του 15χρονου, με τον οποίον φέρεται να είχε επί μήνες ερωτική σχέση. Το σοκ μάλιστα της μητέρας ήταν μεγάλο, όταν βρέθηκε μπροστά σε μήνυμα του γιου της στο facebook προς την δασκάλα, στο οποίο της έλεγε: "Η... που μου έκανες προχθές στο σπίτι σου, με εξακόντισε στα ουράνια. Θέλω να μου ξανακάνεις αυτό το κόλπο".

Αμέσως μετά την καταγγελία από τη μητέρα του 15χρονου στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δόθηκε διαταγή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της δασκάλας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να φτάνουν γρήγορα στα ίχνη της.

Στο υλικό μάλιστα που βρέθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν δεκάδες άσεμνες φωτογραφίες, με ανήλικα παιδιά, των οποίων η ακριβής ηλικία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Οι άσεμνοι προσωπικοί διάλογοι ήταν καταχωρημένοι στον λογαριασμό του 15χρονου, ο οποίος επιβεβαίωσε τόσο το περιεχόμενό τους όσο και την επαφή που είχε με την κατά 7 χρόνια μεγαλύτερή του δασκάλα.

Από τα στοιχεία προκύπτει,ότι η ίδια η 22χρονη τον προσέγγισε εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της και προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του, ξεκίνησε μαζί του σχέση πριν από 5 μήνες.

"Το υλικό είναι πολύ.Τα αγοράκια της περιοχής 'μεγαλοδείχνουν' με τα μαύρα πουκάμισα και τα μούσια που αφήνουν. Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι να ταυτοποιήσουμε τα παιδιά 10 - 12 ετών, αφού αν βρεθούν, τότε θα μιλάμε για κακούργημα", σημειώνει αστυνομικός της Δίωξης

Στην εξήγηση που έδωσε η 22χρονη στους Αστυνομικούς, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε, ότι τον 15χρονο τον γνώρισε στις καλοκαιρινές διακοπές της. "Δεν είχε να κάνει με το σχολικό μου περιβάλλον. Μιλούσα μαζί του μέσω facebook, όπως κάνουν όλοι οι νέοι", είπε.

Ο ανήλικος περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας του σε καφετέρια, ενώ όταν έλειπαν οι γονείς του, μετέτρεπε τη σοφίτα του σπιτιού σε ερωτική φωλιά, βάζοντας κρυφά την 22χρονη στο πατρικό του.

Η ίδια φέρεται μάλιστα να του έδινε και συμβουλές για το πώς να διατηρείται σε φόρμα μετά την εκάστοτε ερωτική επαφή τους, προτείνοντάς του να τρώει γραβιέρα, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά..

Το τελευταίο διάστημα και μετά από καταγγελία μητέρας 15χρονου, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνούσε υπόθεση αποπλάνησης ανήλικων παιδιών από δασκάλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η 22χρονη χρησιμοποιούσε την ιδιότητα της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών μέσω facebook, προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, τους αποπλανούσε, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.

Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν διάλογοι με άσεμνο και ανάρμοστο περιεχόμενο της 22χρονης με 15χρονοανήλικο, μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη. Οι διάλογοι ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό του ανηλίκου.

Κατά την εξέτασή του από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 15χρονος επιβεβαίωσε τόσο τους διαλόγους, όσο και την αποπλάνησή του από την 22χρονη.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι η 22χρονη είχε ερωτική επαφή μαζί του, πριν πέντε περίπου μήνες. Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας.

Ακόμη, από αναλυτική έρευνα στα κατασχεθέντα πειστήρια και στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 22χρονης, καθώς και στο "προφίλ" της στο facebook, εντοπίστηκαν πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική Διάταξη και Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων αποπλάνησης ανηλίκων.

Πηγή: cratalive.gr