Ο χιονιάς έρχεται και πάλι από σήμερα. Παγετός σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η εβδομάδα, καθώς στην Αθήνα το θερμόμετρο τη Δευτέρα θα δείχνει 1-6 βαθμούς Κελσίου, την Τρίτη από -1 έως 5 βαθμούς, την Τετάρτη από -1 έως 6 και την Πέμπτη 0-6 βαθμούς Κελσίου.
Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, όπου σε ορισμένες περιοχές καταγράφονται πολικές θερμοκρασίες. «Ήλιος με δόντια» στην Κεντρική Μακεδονία όπου τη νύχτα ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν.

Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έδειξε το πρωί -24 βαθμούς Κελσίου, ενώ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών παραμένουν κλειστά σήμερα, μετά από αποφάσεις των τοπικών δημοτικών αρχών. Για τον ίδιο λόγο τα σχολεία στην Καστοριά άνοιξαν στις 9.15 το πρωί.

Αίθριος καιρός, με τσουχτερό κρύο, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Κεντρική Μακεδονία, όπου λόγω του παγετού κάποιοι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγίδες.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται, σύμφωνα με την Αστυνομία, για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου. Εξάλλου, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προ το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, στο όρος Βόρας.

Αναλυτικά:


Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Στα ανατολικά και νότια τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Μακεδονία, Θράκη:
 στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα θαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 10 (-10) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από μείον 20 (-20) έως 01 βαθμούς κελσιου. Τοπικα θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος:
αρχικά αίθριος. από το μεσημέρι στα νότια τοπικές νεφώσεις Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 05 (-05) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος:
 λίγες νεφώσεις αυξημένες στη μαγνησία, τις Σποράδες, και την Εύβοια με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 06 (-06) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:
νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και χιονόνερο η χιόνι στα βόρεια. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: 
λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 03 (-03) έως 4 βαθμούς Κελσίου.