Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο Τρίτη τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις μειώσεις ύψος των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακόμη, συνεχίζεται μέχρι αύριο η αποχή των δικηγόρων ενώ από τις 6.00 το πρωί ξεκινά η σαρανταοκτάωρη απεργία, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ.

Σε συμμετοχή στην απεργία έχει καλέσει τους τραπεζοϋπαλλήλους και η ΟΤΟΕ. Οι κινητοποιήσεις γίνονται με τη στήριξη της ΓΣΕΕ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι η συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση θα πρέπει να είναι μαζική ώστε να αποτελέσει ένα "ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ".