Με μαύρες σημαίες στα χέρια συγκεντρώθηκαν στις δώδεκα το μεσημέρι, έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης, υπάλληλοι της, που διαμαρτύρονται για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της. Η γενική γραμματεία απασχολεί εκατόν δέκα υπάλληλους σε διάφορες διευθύνσεις της. Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι και τις τρεις το απόγευμα καθημερινά και παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στη συγκέντρωση τους παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους, μέλη της διοίκησης της ΕΔΟΘ / ΝΤ ΑΔΕΔΥ. Οι υπάλληλοι ζητούν να μην καταργηθεί η γραμματεία, αλλά αντίθετα να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί με επιπλέον αρμοδιότητες.

«Ελπίζαμε και αναμέναμε - και σε αυτό επιμένουμε ζητώντας αντί κατάργησης την ενεργότερη αξιοποίηση της - ότι θα αναβαθμιζόταν ο ρόλος της και θα έμπαιναν σε εφαρμογή οι προτάσεις και οι σχεδιασμοί για την ενίσχυση του αναπτυξιακού και του ελεγκτικού της ρόλου σε θέματα εποπτείας της αγοράς» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, Θεοφύλακτος Παπαδόπουλος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ