Στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και του αθλήματος της ποδηλασίας στοχεύει ο δήμος Χανίων μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών στο ποδηλατοδρόμιο που βρίσκεται στα Καθιανά Ακρωτηρίου.   
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, «υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή και μένα, η προγραμματική σύμβαση, βάσει της οποίας η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παραχωρεί τη δυνατότητα στο δήμο Χανίων να υλοποιήσει την ολοκλήρωση του έργου "Ποδηλατοδρόμιο Χανίων", με ευθύνη της γγ και χρηματοδότηση του δήμου».  

Ο δήμος θα χρηματοδοτήσει το έργο, είτε από ιδίους πόρους, είτε από τη χρηματοδότηση των 400 χιλιάδων ευρώ του ΟΠΑΠ, που είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιάννης Σπανουδάκης, κατά την επίσκεψη του, προ μηνός, στο χώρο.  

«Ήδη έχει ειδοποιηθεί ο ανάδοχος να ετοιμάσει τα έγγραφα και περίπου σε ένα μήνα θα γίνει η εγκατάστασή του. Έστειλα στον ΟΠΑΠ την προγραμματική σύμβαση και θα αρχίσει η καταβολή των χρημάτων από τον ΟΠΑΠ στο δήμο για να πληρωθεί ο ανάδοχος. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη», σχολίασε ο κ. Σκουλάκης.   

Όπως, εξάλλου, δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, η λειτουργία του ποδηλατοδρομίου θα συμβάλει πέρα από την ανάπτυξη του αθλήματος και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και για το λόγο αυτό θα ανατεθεί σε ειδικό γραφείο ο τρόπος αξιοποίησης της υποδομής.   

Επιπλέον, τόνισε, ότι "θα ανατεθεί σε ειδική εταιρεία- γραφείο η εξεύρεση του τρόπου για την αξιοποίηση του χώρου, μέσα από διεθνή διαγωνισμό".