Τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους για τον καθορισμό κοινού ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης θα στείλουν οι δήμαρχοι μέχρι τις 30 Ιανουαρίου στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ο Φαρμακευτικός Σύλλογος θα καταθέσει τους πίνακες εφημεριών προς επικύρωση στον αντιπεριφερειάρχη ΘεσσαλονίκηςΑυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης υπό τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, μετά τις δυσλειτουργίες και τις επικαλύψεις που παρουσιάστηκαν. 

Από το κοινό αυτό ωράριο θα εξαιρούνται οι δήμοι που έχουν τουριστική δραστηριότητα κατά τους θερινούς μήνες, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για το ποσοστό των φαρμακείων που θα εφημερεύουν και θα διανυκτερεύουν σε κάθε δήμο, όπως προβλέπεται από το άρθρο 34 του νόμου 3852. 

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων Καλαμαριάς, Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης, Βόλβης, Παύλου Μελά, Νεάπολης-Συκεών, Θέρμης, Ωραιοκάστρου, Πυλαίας-Χορτιάτη και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ