Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής δέχθηκε επίθεση, το μεσημέρι της Τρίτης, στην πλατεία Συντάγματος, από ομάδα  δεκάδων κουκουλοφόρων, με τους δράστες να καταφέρνουν να του αποσπάσουν και το υπηρεσιακό του όπλο. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η πορεία μελών σωματείων, εργατικών κέντρων και ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της παναττικής 24ωρης απεργίας, αντιδρώντας στα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις. Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, είναι ο άνδρας που δέχθηκε επίθεση, το μεσημέρι της Τρίτης, στην πλατεία Συντάγματος, από ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων. Μάλιστα, οι δράστες της επίθεσης κατάφεραν να του αποσπάσουν και το υπηρεσιακό του όπλο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στις 13:45, μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας προς τη Βουλή. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας, που φορούσε πολιτικά, δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι φώναζαν ότι είναι αστυνομικός. To περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Β. Γεωργίου, απέναντι από το Athens Plaza.

Στο σημείο έπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όντας σε σοβαρή κατάσταση.

Χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια οι πορείες

Νωρίτερα την Τρίτη, απραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης παναττικής απεργίας, που είχαν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης με αιχμή τα εργασιακά.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10.000 απεργοί έδωσαν το «παρών», ενώ στην πλατεία Κλαυθμώνος «άγγιξαν» τους 3.000.

Στην πορεία πήραν μέρος και οι εργαζόμενοι στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών κρατώντας μαύρους σταυρούς κι έχοντας χαράξει πάνω τους κόκκινα συνθήματα, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και τα χαράτσια.