Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονόνερο θα συνεχιστεί η εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη. Το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ παγετός θα επικρατήσει και στην Αττική. Συγκεκριμένα, για σήμερα Τρίτη αναμένονται στην περιοχή του Αιγαίου στην κεντρική Εύβοια και την Βορειοανατολική Αττική παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές και ασθενείς  βροχές ή χιονόνερο.Ακόμη και λίγα χιόνια θα κάνουν την εμφανισή τους στα βόρεια της Αττικής.

Ωστόσο, βελτίωση του καιρού θα επικρατήσει το μεσημέρι και έπειτα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Αργά το βράδυ στα Βόρεια και Ανατολικά της χώρας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν ενώ νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στο νότιο Ιόνιο, άνεμοι βορειοανατολικοί στις θάλασσες  κυρίως στις νότιες περιοχές 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ισχυρός παγετός. Απο το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι θα πέσουν και η θερμοκρασία χωρίς σημαντική αλλαγή θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
 
Για την Τετάρτη αναμένεται στα βόρεια να αναπτυχθούν νεφώσεις και το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα κεντρικά κυρίως ανατολικά προσήνεμα και στο Αιγαίο και μετά το απόγευμα αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην ανατολική Μακεδονία και βόρειο Αιγαίο , στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, άνεμοι Β ασθενείς και στις θάλασσες  το απόγευμα και μετά μέτριοι έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. 

Για την Πέμπτη ο καιρός στην ανατολική νησιωτική χωρά θα παρουσιάσει νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν. 'Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια τοπικά θα είναι ισχυρός.