Πολικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και σήμερα στη δυτική Μακεδονία, ενώ το τσουχτερό κρύο δεν εγκαταλείπει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρός παγετός και σήμερα στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια τοπικά θα είναι ολικός. 

Πιθανότητα για ασθενή βροχή ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και την Εύβοια. Αναμένονται επίσης λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών και σταδιακή βελτίωση του καιρού. Aναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες άλλα και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά στα δυτικά βορειοδυτικοί 4, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -7 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία από -22 έως 00 βαθμούς Κελσίου.Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
: γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: στις Σποράδες και την Εύβοια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από -06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.Κυκλάδες, Κρήτη
: τοπικές νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6, που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
: στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με μικρή πιθανότητα για χιονόνερο και από το απόγευμα σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Αττική
: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 00 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Θεσσαλονίκη
: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: από -04 έως 06 βαθμούς Κελσίου.