Διεκόπη αιφνιδιαστικά την Τετάρτη η συνάντηση εκπροσώπων της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και τον ΕΣΕΕ, καθώς, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η διαβούλευση για τα εργασιακά, μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στην αίθουσα του κτηρίου της ΓΣΕΒΕΕ, στην οδό Αριστοτέλους, όπου διεξαγόταν η συνάντηση.  Επικράτησε ένταση και η σύσκεψη διεκόπη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μέλη του ΠΑΜΕ πήραν από τα χέρια των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων χαρτοφύλακες και έσκισαν έγγραφα.

«Είναι εικόνες που θα ήθελα να ξεχάσω», δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης.

Την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ που οδήγησε σε αναβολή τον κοινωνικό διάλογο καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ και κατήγγειλε η ΓΣΕΕ.

Μεταξύ άλλων, ο ΣΕΒ τονίζει: «Η αλλεργία που καταφανώς προκαλεί στο ΚΚΕ ο κοινωνικός διάλογος -όπως και κάθε μορφή διαλόγου- αποκαλύπτει την εμμονή του σε σταλινικές μεθόδους και τακτικές».

Η ΓΣΕΕ, από την πλευρά της, υπενθυμίζει ότι δεν πρόκειται να συζητήσειω μείωση κατώτατου μισθού, ή κατάργηση 13ου και 14ου μισθού ή ωριμάνσεων, παρά μόνο το μη μισθολογικό κόστος, δηλαδή τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, υπό τον όρο ότι θα αναπληρωθεί το ποσοστό αυτό για τα Ταμεία.

«Ο διάλογος για τα μισθολογικά πρέπει να γίνει με κάθε δυνατό τρόπο στο φως», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και σημείωσε πως «κάποιοι δεν θέλουν να συζητήσουν οι κοινωνικοί εταίροι» λέγοντας πως η τακτική αυτή δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Επέκρινε, επίσης, την στάση του ΚΚΕ λέγοντας πως θεωρεί πως όταν όλα καταρρέουν ευθύνονται όλοι πλην του Κομουνιστικού κόμματος.

Οι κοινωνικοί εταίροι αναζητούν τώρα άλλη ημέρα για τη συνάντηση.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με την ΓΣΕΕ, την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ στα γραφεία του κόμματος.

Πηγή: in.gr/ΣΚΑΙ