Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, η Συνομοσπονδία εγκαινίασε κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει και του διαλόγου με τους εργοδότες για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
   
Μας ζητήθηκε να επανέλθουμε δυναμικά στον διάλογο και να βοηθήσουμε με προτάσεις, όπως το 2010, που σώσαμε τον κατώτερο μισθό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, μετά την συνάντηση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου στην Ιπποκράτους.

Στη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου ήταν, επίσης, παρόν και το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Ο κ. Ασημακόπουλος είπε ότι πρέπει και τώρα να κάνουμε προτάσεις για να περισώσουμε τον κατώτερο μισθό και επισήμανε ότι εξηγήσαμε πως το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν συνδέεται με τον 13ο και τον 14ο μισθό και πολύ περισσότερο με το ύψος του κατώτερου μισθού.

Επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είπε ότι ενδεχόμενη επιβολή κατώτερου μισθού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν συνάδει με την δημοκρατία και την κατανόηση των κοινωνικών εταίρων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε "απαράδεκτη, επιπόλαιη και άφρονα" την ενέργεια του ΠΑΜΕ.

Ο κοινωνικός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί και οφείλουμε να συμφωνήσουμε είπε από την μεριά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνοντας ότι είναι ουτοπία η σύνδεση των μισθών με την ανταγωνιστικότητα.

Ο κ. Κορκίδης είπε, επιπλέον, ότι προϋπόθεση για τον κοινωνικό διάλογο είναι ο σεβασμός εκ μέρους της κυβέρνησης των συμφωνιών των κοινωνικών εταίρων, αλλιώς ο διάλογος δεν έχει νόημα.

Ερωτηθείς και αυτός με την σειρά του, για την ενέργεια του ΠΑΜΕ, ο κ. Κορκίδης είπε ότι προτιμώ να ξεχάσω τι έγινε και τις εικόνες που δεν τιμούν κανένα μας και πρόσθεσε ότι θέλω να πιστεύω ότι το ΠΑΜΕ θα αναθεωρήσει, το περιμένουμε στο διάλογο και κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσουμε η επόμενη συνάντηση να γίνει στα γραφεία του ΠΑΜΕ.


TAGS