Τον ισχυρισμό περί χαλκευμένων σε βάρος του στοιχείων με στόχο να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη, όσον αφορά την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Πρόσθεσε, όμως πως τον υπολογισμό για το ένα εκατομμύριο ευρώ που βρέθηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς -ποσό το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί- τον έκανε ο διευθυντής Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, ο οποίος συνελήφθη προ διημέρου με την κατηγορία ότι ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ.Παπαγεωργόπουλος αποκάλυψε 12 περιπτώσεις καταθέσεων στους λογαριασμούς του που θεωρούνται αγνώστου προελεύσεως. Όπως είπε, στο 90% των περιπτώσεων οι καταθέσεις είναι απλή μεταφορά ενός χρηματικού ποσού από τον ίδιο από μία τράπεζα σε άλλη. Το υπόλοιπο 10% είναι δικαιολογημένες καταθέσεις διαφόρων επώνυμων φορέων.

«Δώδεκα περιπτώσεις χαλκευμένων στοιχείων, που βγαίνουν μέσα από μια απλούστατη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των τραπεζικών μου λογαριασμών. Κάτι που έκανα εγώ με μεγάλη ευκολία σε 4 ημέρες, κάτι που φαίνεται ότι ήταν πολύ δύσκολο να κάνουν ορισμένοι σε 4 χρόνια», ανέφερε ο τέως δήμαρχος.

«Αυτές οι περιπτώσεις, μαζί με τους λογαριασμούς της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση», υπερκαλύπτουν το ποσό που δήθεν δεν μπορώ να δικαιολογήσω και τινάζουν στον αέρα τις προσπάθειες σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής μου», τόνισε ο κ.Παπαγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τον τέως δήμαρχο ο εισαγγελέας που κατέθεσε πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών και ζητά την προφυλάκισή του δεν είχε στη διάθεσή του αρκετά από τα παραπάνω στοιχεία.

«Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στα αδιαμφισβήτητα στοιχεία και θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του», κατέληξε.