Στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το μηνιαίο κόστος μισθοδοσίας των στελεχών της ΔΕΗ, σε σύνολο μισθοδοτικής δαπάνης 62 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άγγελου Κολοκοτρώνη. Ο βουλευτής έχει καταγγείλει ότι είναι υπερβολικός ο αριθμός των ανώτερων στελεχών στη ΔΕΗ και έχει ζητήσει στοιχεία για τις αποδοχές τους.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ο συνολικός αριθμός των στελεχών της Επιχείρησης- η ΔΕΗ απασχολεί, συνολικά, περίπου 21.000 εργαζόμενους- αποτελεί το 8% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων. Αντιστοίχως, η μισθοδοσία τους ανέρχεται στο 10% της συνολικής μισθοδοσίας και «κατά συνέπεια, η επιβάρυνση του μισθολογικού κόστους εξαιτίας των στελεχών είναι ελαχιστότατη», υπογράμμισε ο κ. Ζερβός.

Ειδικά για τις αποδοχές των στελεχών της επιχείρησης, ο επικεφαλής της ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι έχουν υποστεί τις μειώσεις των νόμων, που έχουν ψηφιστεί το 2010 και το 2011 και σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνουν τα οριζόμενα στο νόμο περί ανωτάτου ορίου αποδοχών. Στα στελέχη δεν καταβάλλεται καμία πρόσθετη παροχή (μπόνους, δωρεάν μετακινήσεις κλπ) παρά μόνο το Επίδομα Ευθύνης, το οποίο όπως αναφέρει ο κ. Ζερβός, συνίσταται σε 715 ευρώ για τους Διευθυντές, 507 ευρώ για τους Βοηθούς Διευθυντές/Διευθυντές Κλάδου, 325 ευρώ για τους Τομεάρχες και 130 ευρώ για τους Υποτομεάρχες.

Ο κ. Ζερβός ενημέρωσε, επίσης, ότι η επιχείρηση, μέσω των υπηρεσιών της και με τη συνδρομή ανεξάρτητου συμβουλευτικού οίκου διεθνούς κύρους, επανεξετάζει τη νέα Οργανωτική Δομή της, προσαρμοζόμενη απολύτως, λειτουργικά, οργανωτικά και χρηματοοικονομικά, στις νέες απαιτήσεις που θέτει ο Νόμος 4001/11. «Με βάση τις σύγχρονες βέλτιστες οργανωτικές πρακτικές που ακολουθούνται διεθνώς, η ΔΕΗ πρόκειται να θεσμοθετήσει το πλέον κατάλληλο και ευέλικτο οργανωτικό σχήμα, με παράλληλη εξοικονόμηση πόρων στο πλαίσιο περιστολής των δαπανών», αναφέρει ο κ. Ζερβός.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS