Μεσοσταθμική μείωση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το 2012, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων, στηρίζοντας, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, μειώνονται κατά 10% τα τέλη για τις κατοικίες και για γενική χρήση στις δημοτικές ενότητες Λουτρακίου- Περαχώρας, Ισθμίων και στον οικισμό των Πισίων.

Μειώνονται τα αυξημένα τέλη για καταστήματα, βιοτεχνίες και λοιπές εμπορικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής Ισθμού & Βουλιαγμένης, τα οποία διαμορφώνονται στο ποσό των 3,74 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, καθώς και στη λοιπή περιφέρεια της δημοτικής ενότητας Λουτρακίου- Περαχώρας.

Επίσης, μειώνονται κατά 50% τα τέλη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θέτοντας εισοδηματικά κριτήρια και απαλλάσσονται των δημοτικών τελών, για τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησής τους, όλοι οι νέοι επαγγελματίες- επιτηδευματίες, εφόσον πρόκειται για την πρώτη τους επαγγελματική εγκατάσταση.

Ας σημειωθεί ότι αμετάβλητα παραμένουν τα δημοτικά τέλη στους Αγίους Θεοδώρους.

Ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, σημειώνει ότι «στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους, εμείς δίνουμε μια άλλη διάσταση στη δημοτική κοινωνική πολιτική. Απαντάμε με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, στηρίζοντας στην πράξη τους αδύναμους συμπολίτες μας, τα νοικοκυριά και τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας και δίνουμε κίνητρα για να προσελκύσουμε στην τοπική αγορά νέες επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας''.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ