Ομόφωνα υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου για το 2012 από το διοικητικό του συμβούλιο. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος του Ταμείου, Πέτρος Τατούλης, έκανε λόγο για νέα δημιουργική και αναπτυξιακή αντίληψη στη λειτουργία του Περιφερειακού Ταμείου, σημειώνοντας πως στόχος είναι να συνδυαστεί η απορροφητικότητα των κονδυλίων με τη λειτουργία του Ταμείου, ως μοχλού ανάπτυξης του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετατρέποντάς το από αδρανοποιημένο σε ουσιαστικά αξιοποιήσιμο εργαλείο.

«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλουμε πολιτικές που να ευνοούν την επιχειρηματικότητα, ως λύση εξόδου της χώρας από την κρίση, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ευθύνη που μας ανέθεσαν οι πολίτες. Για το λόγο αυτό συγκροτούμε συγκεκριμένη ατζέντα ενεργειών και στοχεύουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Τόνισε, τέλος, την πολιτική αντίθεσή του απέναντι στη δημιουργία φαραωνικών και πολυέξοδων έργων, με αμφίβολη αποτελεσματικότητα, και τη στήριξή του στην πρόκριση λειτουργικών, ασφαλών και ευέλικτων έργων. Σε αυτή τη λογική, όπως υποστήριξε ο Πέτρος Τατούλης, οφείλεται και η εξάμηνη έκρηξη των μεγάλων και σημαντικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ