Στην Κομοτηνή διεξάγεται την προσεχή εβδομάδα το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το απόγευμα. Η κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης θα παρουσιάσει την κεντρική εισήγηση του Συνεδρίου.

Το συνέδριο θα ασχοληθεί με τις άμεσες προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα, τον ίδιο τον θεσμό και για τις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα αναμένεται να προσδιοριστεί ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν στην πράξη σήμερα οι δήμοι της χώρας για την εξυπηρέτηση του πολίτη, την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, για την προώθηση πολιτικών τοπικής ανάπτυξης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα κινηθούν στους εξής θεματικούς άξονες:

* Θεσμικές παρεμβάσεις στο Πρόγραμμα «Καλλικράτης» για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δήμων,

* Η οικονομική κατάσταση των δήμων,

* Πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη και απασχόληση - Πρόγραμμα Α.Κ.Σ.Ι.Α.,

* Ο κοινωνικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα παρουσιαστούν το Σάββατο το απόγευμα, στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS