Τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να διεξαχθεί ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, εξετάζεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής και ενός ξεχωριστού διαγωνισμού για τις ειδικότητες Φιλολόγων και Μαθηματικών, προκειμένου να τοποθετηθούν σε δομές ειδικής αγωγής. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του διαγωνισμού, η υπουργός Παιδείας Aννα Διαμαντοπούλου και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και επανεξετάστηκαν το πλαίσιο και οι τεχνικές λεπτομέρειες διεξαγωγής του διαγωνισμού ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής για τις ειδικότητες ΠΕ61 (Νηπιαγωγοί) και ΠΕ71 (Δάσκαλοι).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει μέχρι στιγμής, ο διαγωνισμός αφορά 500 θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων, με τις προσλήψεις να γίνονται τα δύο ερχόμενα σχολικά έτη (2012-13 και 2013-14).

Οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί θα απορροφηθούν σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Τμήματα Eνταξης, Παράλληλη Στήριξη και Κατ'οίκον Διδασκαλία.