Βολές κατά της διοίκησης Μπουτάρη εξαπέλυσαν οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τον ότι σχεδιάζει να παραχωρήσει την υπηρεσία καθαριότητας σε ιδιώτη.   Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, υποστήριξαν πως εδώ και ένα χρόνο η διοίκηση δεν έχει προχωρήσει στην αγορά των απαραίτητων ανταλλακτικών για τα απορριμματοφόρα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην καθαριότητα της πόλης.  
«Το 2009 δόθηκαν 2 εκατ. ευρώ για την προμήθεια ανταλλακτικών. Το 2010 ένα εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 μόλις 190.000 ευρώ. Ποσό μηδαμινό που δείχνει την απαξίωση εκ μέρους της διοίκησης. Εδώ και ένα χρόνο δεν αγοράζονται ανταλλακτικά. Ενώ μπορούμε να βγάλουμε στους δρόμους 35 με 40 απορριμματοφόρα, φτάσαμε σε σημείο να δουλεύουν 10 με 16, να βρωμίζει η πόλη και να λέει ο δήμαρχος ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Ηλίας Μανουσαρίδης.   

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις εάν η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης προχωρήσει σε ανάθεση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη.