Τα εκατοντάδες κατοικίδια που έμειναν πίσω στην εγκαταλειμμένη Φουκουσίμα μετά την πυρηνική καταστροφή έχουν εκτεθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνα επίπεδα ραδιενέργειας, έχουν υποστεί σημαντική έλλειψη τροφής και τώρα είναι αντιμέτωπα με τις χαμηλές χειμερινές θερμοκρασίες. Όμως, χάρη σε μια ομάδα εθελοντών που έσπασε τη ζώνη αποκλεισμού των 20 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο, πολλά από αυτά τα ζώα βρέθηκαν και πάλι στην αγκαλιά των ιδιοκτητών τους. Την ώρα που οι αρχές της χώρας εστιάζουν στην προστασία των πολιτών από τη ραδιενέργεια, ο Γιασουνόρι Χόσο, αναπληρωτής διευθυντής της φιλοζωικής οργάνωσης «United Kennel Club Japan», προσπαθεί να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους σκύλους και γάτες από την αποκλεισμένη περιοχή.

Ήδη από τον Δεκέμβριο, που δόθηκε άδεια στα διάφορα σωματεία προστασίας ζώων να μπουν στην αποκλεισμένη ζώνη για να σώσουν τα κατοικίδια, ο Χόσο και η ομάδα του έχουν καταφέρει να προστατεύσουν περισσότερους από 350 σκύλους και γάτες. 

«Αν μείνουν μόνα τους, θα πεθάνουν» εξηγεί ο Χόσο, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες ζώα που χρειάζονται βοήθεια, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για να εξερευνήσουν όλη την πόλη. Ο ίδιος, πάντως, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του και το τελευταίο ζώο που βρίσκεται στο άσυλό του.
 

ΠΗΓΗ: espressonews.gr