Η Ελλάδα περιόρισε τις εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων


Η Ελλάδα περιόρισε τις εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων κάτω από τα εθνικά ανώτατα όρια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.   Στην έκθεση, που δημοσιεύεται στον ιστότοπο http://www.eea.europa.eu/highlights/air-pollutant-emission-limits-exceeded, φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα 15 κράτη- μέλη, που περιόρισαν τις εκπομπές σε όλους τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.  

Σημειώνεται ότι στα υπόλοιπα 12 κράτη- μέλη παρατηρήθηκαν υπερβάσεις τουλάχιστον σε έναν ατμοσφαιρικούς ρύπους.  
Στο πλαίσιο των μέτρων και ενεργειών για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από όλες τις πηγές (παραγωγή ενέργειας, βιομηχανίες, μεταφορές κλπ) η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει -από το 2001- ανώτατα όρια εκπομπών για τους βασικούς ρύπους που επηρεάζουν την υγεία του πληθυσμού.   

Τα όρια αυτά αφορούν σε κάθε κράτος- μέλος ξεχωριστά, επειδή αναφέρονται στις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε ένα από αυτά.   

Για την επίτευξη των εν λόγω ορίων κάθε κράτος- μέλος σχεδιάζει και εφαρμόζει ειδικά μέτρα περιορισμού των εκπομπών, ενώ οργανώνει και συστήματα παρακολούθησης της απόδοσης των μέτρων αυτών.


Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο